Byggställningar – Allt du vill veta

Hem / Byggställningar

Vid renovering och byggen kan man vara i behov av en byggställning för att komma åt alla ytor som ska renoveras. Här kan du ta del av allt du vill veta då du ska hyra eller köpa byggställning.

När behövs en byggställning?

Innan du börjar planera för långt i ditt bygge eller renovering av hus kan det vara bra att ha koll på om du kommer att vara i behov av en byggställning för att utföra och slutföra arbetet till 100%. Vid följande typer av projekt är man i stort sett beroende av en byggställning:

  • Husbygge
  • Utbyggnad av hus
  • Takrenovering
  • Fasadmålning
  • Fönstermålning

Stege

Stege och byggställning behövs ofta inom samma byggprojekt och projektledaren brukar ofta hyra stege och byggställning inför ett byggarbete då båda ofta är nödvändiga för en säker och effektiv arbetsmiljö. Ett av företagen du kan hyra från är cramo.se där du kan hyra stege som passar flera olika typer av byggprojekt. Under längre byggprojekt kan man använda en stege för trappa för att förenkla förbindelsen mellan olika nivåer och våningar, det finns till och med en stege med trappfunktion speciellt anpassad för dessa situationer. Så genom att hyra en byggstege i samband med din byggställning förenklar du processen och kan säkerställa att modellerna matchar varandra.

Olika typer av byggställningar

Vid arbeten som kräver byggställningar förekommer främst tre olika typer av byggställningar. Dessa byggställningar, som anses vara de allra vanligaste, är:

  • Fastmonterad byggställning
  • Rullställning
  • Fasadställning

Spana in ett brett sortiment av dessa byggställningar och många fler, runt om på nätet.

Fastmonterad byggställning

En fastmonterad byggställning är en sådan byggställning som monteras fast på den plats där bygget eller renoveringen ska utföras. Denna typ av byggställning går att kombinera på flera olika sätt och är perfekt då du vill ha en stående byggställning på en och samma plats.

Rullställning

En rullställning är en typ av byggställning som står på hjul och som därmed är enkel att rulla fram och tillbaka för att förflytta dess position. En rullställning är smidig och passar utmärkt om du är ensam och utför arbetet. En ypperlig byggställning vid fasadmålning då du enkelt kan måla delar av huset för att sedan flytta byggställningen.

Fasadställning

En fasadställning är en sådan byggställning som täcker en hel fasad. Denna typ av byggställning ses troligtvis som den allra vanligaste och används främst vid något större arbeten där en hel vägg eller hela huset/byggnaden behöver omges av byggställningar.

Köpa & hyra byggställning

Är du i behov av en byggställning för ett större arbete eller endast en byggställning som enkelt kan monteras upp och ner där hemma när du har tänkt måla? På nätet finns flera möjligheter att både köpa och hyra byggställning.

Föredrar du att köpa byggställning? Vänd dig till experterna på Monzon  som förser marknaden med en rad olika typer av byggställningar – något för alla projekt och arbeten.

Vill du hellre hyra byggställning? På hygglo.se  kan du bläddra bland en rad olika byggställningar att hyra, direkt från privatpersoner.

Vad kostar det att hyra byggställning?

På nätet kan du hitta väldigt simpla byggställningar att hyra för ca 100 kronor per dag, samtidigt som du kan ta del av större och mer seriösa byggställningar som istället kostar tusenlappar per dag. Att hyra byggställning kan vara oerhört kostnadseffektivt och priset varierar beroende på vilken typ av byggställning du är i behov av.